Українці, єднаймося!!!

Субота, 04.05.2024, 05:16

| RSS | Головна |

Головна » Архів матеріалів
07.02.2010


Платіні задоволений підготовкою України та Польщі до Євро 2012 
Європейська футбольна асоціація (UEFA) задоволена прогресом у підготовці України та Польщі до проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Про це заявив президент UEFA Мішель Платіні у суботу, 6 лютого, у Варшаві.
„За останні два роки виконано масу роботи. Ми задоволені прогресом”, - сказав він на прес-конференції напередодні жеребкування команд Євро-2012, котре відбудеться 7 лютого.
„Щоправда, не слідкую за поточним спорудженням стадіонів, але інформація наших експертів свідчить про те, що все йде згідно з планом”, - додав він.
Платіні назвав одним із найважливіших завдань на сьогодні визначення міст, де відбудуться чвертьфінальні матчі чемпіонату, та підготовка аеропортів в Україні та Польщі з тим, аби могла приїхати максимальна кількість уболівальників.
Президент UEFA також висловив впевненість, що українці та поляки гідно проведуть чемпіонат ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (0)Просмотров: 919
Изучить полную версию новости
07.02.2010


У ньому беруть участь два кандидати – лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
У неділю, 7 лютого, в Україні розпочався другий тур виборів президента.
З восьмої години ранку відкривають виборчі дільниці. Їхню діяльність координуватимуть 225 територіальних виборчих комісій. Голосування триватиме до 20:00. На закордонних виборчих дільницях голосування проводиться за місцевим часом країни, де створені ці дільниці.
На виборах зареєстровано 3 тис. 780 офіційних міжнародних спостерігачів.
У другому турі беруть участь два кандидати – лідер Партії регіонів Віктор Янукович і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.
Міліція під час другого туру президентських виборів працюватиме практично всім особовим складом, як і під час першого туру, коли правопорядок забезпечували майже 70 тис. працівників органів внутрішніх справ. В тому числі зовнішню охорону основних адміністративних будівель у Києві забезпечують 1,5 тис. співробітників ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (0)Просмотров: 963
Изучить полную версию новости
06.02.2010


Знаменитий собор Святої Софії у Києві виявився старшим на чверть століття - вчені визначили точну дату його заснування.
Стала відома нова дата заснування собору Святої Софії у Києві. Українські історики дійшли висновку, що храм більш як на чверть століття старший від визначеної колишньою радянською наукою дати 1037 рік.

За даними нових досліджень, собор було закладено 4 листопада 1011 року - тобто його заснував не князь Ярослав Мудрий, як вважалося раніше, а хреститель Київської Русі, князь Володимир Великий.
Точну даті початку будівництво встановили вчені національного заповідника "Софія Київська", розшифрувавши численні стародавні написи на стінах та вивчивши літописи і настінний живопис.
За словами історика Тамари Рясної, вивчення зображень на фресках храму дають змогу датувати собор 1011 – 1018 роками. Адже на стінах собору портрети князів Володимира Великого та Ярослава Мудрого та їхніх родин.
Дослідження графіті т ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (0)Просмотров: 1231
Изучить полную версию новости
06.02.2010


У Києві презентували останню інформаційну бомбу - фільм "Ми з майбутнього-2". Стрічку, яку національна комісія не рекомендувала до прокату. Це російський погляд на українську історію.

Допрем'єрний показ скандальної картини був напівутаємничений.

Знімати на камери дозволялося лише нейтральні фрагменти фільму. Крамольні моменти автори фільму камеру затуляли спиною.

Події стрічки розгортаються в Західній Україні. Туди приїжджають студенти з Росії для реконструкції битви у Бродівському котлі 44-го року. Українці зображені радикальними націоналістами, які воюють тільки на німецькому боці, а російських хлопців називають окупантами.

А росіян іще перед приїздом до України попереджають, мовляв, вас називатимуть лише москалями. На зауваження, що це не зовсім правда, автори кіно повідомили, що це художній фільм, а не документальний.

До російського фільму залучені українсь ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (1)Просмотров: 932
Изучить полную версию новости
04.02.2010


Заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ вважає, що жорсткість технологій поточних виборів обумовлена тим, що кандидати на пост Президента України Юлія ТИМОШЕНКО і Віктор ЯНУКОВИЧ розуміють, що той, хто програв у другому турі «обнуляє» весь свій політичний капітал, і впродовж короткого часу буде «видавлений» з активного політичного процесу.

Про це йдеться у коментарі О.ГОЛОБУЦЬКОГО, переданому агентству УНІАН.

Так, на думку експерта, ситуація навколо президентських виборів склалася таким чином, що зберегтися при владі і впливати на політику лідеру Партії регіонів В.ЯНУКОВИЧУ і лідеру БЮТ Ю.ТИМОШЕНКО можна лише за умови досягнення попередніх домовленостей про розподіл ролей, посад, ступеня впливу і взаємодії.

«Оскільки кандидати дотепер не продемонстрували готовності домовлятися, цей сценарій виключаємо. Відповідно, залишається другий варіант розвитку подій – конфронтація і боротьба на поразку, у якій обидва канди ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: Osiris_UAКомментариев: (1)Просмотров: 846
Изучить полную версию новости
04.02.2010


У ході Національного екзит-полу-2010 під час другого туру виборів Президента планується опитати близько 17 тис. респондентів на 300 виборчих дільницях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор фонду "Демократичні ініціативи” Ілько КУЧЕРІВ, який є замовником опитування.

За його словами, опитування виборців проводитимуть Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) і Центр Разумкова.

І.КУЧЕРІВ зазначив, що головною метою проекту є забезпечення ефективного громадського контролю за чесністю виборчої процедури, а також отримання інформації про соціально-демографічну структуру електорату кандидатів на посаду Президента.

Він наголосив, що результати загальнонаціонального опитування будуть оприлюднені після закінчення голосування 7 лютого о 20.01, а уточнені результати екзит-полу - близько 23-ї години. Крім того, додав він, ця інформація буде синхронно опублікована українською і англійською ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: Osiris_UAКомментариев: (1)Просмотров: 839
Изучить полную версию новости
04.02.2010


Президент України Віктор Ющенко підписав зміни до закону про вибори Президента. Головне з нововведень – вилучено положення, за яким засідання виборчої комісії є повноважним, якщо в ньому бере участь не менш як дві третини складу комісії. Ми вже подавали думки фахівців з приводу цієї норми. 

Після підписання документа Президентом ми запитали експертів, чи можливо за цим законом провести чесні вибори? Чи загрожують нам такі великі фальсифікації, як про це каже Тимошенко? Зрештою, чи вплине така виборча кампанія на міжнародне визнання результатів наших виборів?

Юрій Ключковский, народний депутат України (НУ–НС):

ЦЕЙ ЗАКОН НЕ МАЄ НІЧОГО СПІЛЬНОГО З ПРАВОМ

Ще влітку, коли були внесені перші зміни до виборчого законодавства, його вже серйозно попсували. Учора це псування завершили. У результаті цей закон не має жодного стосунку до права. Ні до конституційного, ні до виборчого, ні до якого... Але ком ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: Osiris_UAКомментариев: (1)Просмотров: 974
Изучить полную версию новости
02.02.2010


Українські політологи вважають, що у разі перемоги Віктора ЯНУКОВИЧА на президентських виборах політична боротьба в Україні лише загостриться.
Про це експерти сказали в інтерв’ю "Політичній думці ”, відповідаючи, зокрема, на запитання: Якою буде Україна з Президентом В.ЯНУКОВИЧЕМ? Чи зміниться обличчя України на міжнародній арені? За яким курсом вона рухатиметься як у своїй зовнішній, так і внутрішній політиці?

Так, за словами політолога Костя БОНДАРЕНКА, В.ЯНУКОВИЧ є висуванцем консервативних кіл України, які наразі асоціюються із східноукраїнськими групами великого бізнесу. Він, відповідно, є людина російської культури, російського орієнтування взагалі, сказав експерт. Між тим він висловив думку, що, в той же час, В.ЯНУКОВИЧА не можна назвати орієнтованим на Росію в економічному плані. "Донецьке лобі, не зважаючи на свою російськомовність, російськокультурність, завжди ревниво ставилося до російських бізнес-структур в українській е ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: Osiris_UAКомментариев: (0)Просмотров: 939
Изучить полную версию новости
01.02.2010


Тимошенко доручила СБУ закрити для українців «ВКонтакті» і «Однокласники»
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко розпорядилася перекрити українським інтернет-користувачам доступ до найбільш популярних на пострадянському просторі соціальним мережам «ВКонтакті» і «Однокласники».
Таке доручення Тимошенко дала голові СБУ, назвавши сайти Vkontakte.ru, Odnoklassniki.ru і Connect.ua «шкідливими, що негативно впливають на користувачів і здатними дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні».

Відключення українських користувачів від соцмереж відбудеться вже 1 лютого. Як сказано в наказі Тимошенко, популярні ресурси будуть відключені «на невизначений термін». Рішення вже викликало хвилю обурення серед користувачів глобальної мережі, найрадикальніші з яких закликали до хакерських атак на сайти Тимошенко.
«Вконтакті», - соціальну мережу, російський аналог сервісу Facebook. Сайт - один з лідерів за відвідуваністю в Росії, на Україні і в Ка ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (4)Просмотров: 2661
Изучить полную версию новости
30.01.2010


Тимошенко вважає, що президент повинен робити все можливе, щоб Україна набула єдину історію і щоб люди на Сході та Заході її однаково розуміли.
Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що продовжуватиме роботу Віктора Ющенка з відродження національної самоідентичністі та правдивої історії, але так, щоб вона сприймалася усім народом.

Про це Тимошенко заявила в ефірі програми "Велика політика з Євгенієм Кисельовим", відповідаючи на запитання про її ставлення до рішення чинного президента Віктора Ющенка про присвоєння Степанові Бандері звання Героя України.

"Думаю, що Україна, як незалежна держава сьогодні мусить визнати, що у нас немає єдності народу з багатьох питань. І це дуже прикро, що Україна має дві історії, дві ментальності, два світогляди, і навіть дві цивілізаційні системи поглядів. В цьому є велика проблема України", - сказала вона.

Тимошенко вважає "великою мудрістю кожного президента, я ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (0)Просмотров: 855
Изучить полную версию новости
« 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 »

Меню сайту

Форма входу

Пошук по сайту:

Календар

«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наше опитування

Оцініть наш сайт:

Block title

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0