Українці, єднаймося!!!

П`ятниця, 19.04.2024, 07:52

| RSS | Головна |

Головна » 2010 » Січень » 30 » Тимошенко продовжить роботу Ющенка щодо історії України
11:36
Тимошенко продовжить роботу Ющенка щодо історії України
Тимошенко вважає, що президент повинен робити все можливе, щоб Україна набула єдину історію і щоб люди на Сході та Заході її однаково розуміли.
Прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що продовжуватиме роботу Віктора Ющенка з відродження національної самоідентичністі та правдивої історії, але так, щоб вона сприймалася усім народом.

Про це Тимошенко заявила в ефірі програми "Велика політика з Євгенієм Кисельовим", відповідаючи на запитання про її ставлення до рішення чинного президента Віктора Ющенка про присвоєння Степанові Бандері звання Героя України.

"Думаю, що Україна, як незалежна держава сьогодні мусить визнати, що у нас немає єдності народу з багатьох питань. І це дуже прикро, що Україна має дві історії, дві ментальності, два світогляди, і навіть дві цивілізаційні системи поглядів. В цьому є велика проблема України", - сказала вона.

Тимошенко вважає "великою мудрістю кожного президента, який прийде в країну" - робити все можливе, щоб Україна набула єдину історію. "Для цього потрібно проходити той еволюційний шлях, який знімає чорну пропаганду, який знімає наслідки, в тому числі і радянської пропаганди, який дає можливість країні зрозуміти, де єдина, правдива, справжня історія Україні", - сказала Тимошенко.

Чинний прем’єр підкреслила, що на посаді глави держави буде "все робити для того, щоб справжня історія України відроджувалась і щоб люди, незважаючи на те, де вони живуть – на Сході або на Заході - цю історію однаково розуміли, а також однаково розуміли стратегію держави, головні цінності і головні пріоритети".

"Це є завдання президента – не розділяти, не робити певні противаги, а об’єднувати... Але шлях, який нам для цього потрібно пройти є дуже важливий і дуже цінний. І тому я цю роботу Віктора Ющенка буду продовжувати", - заявила кандидат в президенти.

Відповідаючи на запитання, чи підтримує вона рішення Ющенка про присвоєння звання Героя України Бандері, Тимошенко сказала: "Я ще раз вам сказала, про те, що для України є абсолютна цінність – це наша незалежність. І історики, люди, які є носіями інтелекту, мусять чітко встановити, які герої захищали незалежність, а які герої працювали проти незалежності. І в цьому мусить бути правда. І всі герої, які захищали насправді в історичних процесах незалежність мусять бути героями".

Нагадаємо, Віктор Ющенко підписав указ про посмертне присвоєння вищої державної нагороди Степану Бандері 22 січня.

Нагороду з рук президента України отримав онук керівника УПА Стівен (Степан) Бандера - канадський журналіст, який працює в Україні.

Крім того, 29 січня, під час заходів із вшанування пам'яті героїв Крут президент оголосви про визнаня воїнів Організації українських націоналістів й Української повстанської армії (ОУН-УПА) учасниками боротьби за незалежність України.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 853 | Додав: тора | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Пошук по сайту:

Календар

«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наше опитування

Чого, на Вашу думку, повинно бути більше на нашому сайті?

Block title

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0