Українці, єднаймося!!!

Четвер, 25.04.2024, 18:12

| RSS | Головна |

Головна » Архів матеріалів
22.02.2010


Президент Віктор Ющенко на завершення свого президентства схвалив концепцію державної мовної політики, пріоритетом якої має бути утвердження української мови. Документ, серед іншого, зобов'язав громадян володіти єдиною державною мовою.
Також глава держави зобов'язав уряд протягом трьох місяців затвердити план заходів, спрямованих на реалізацію концепції, зокрема на вдосконалення законодавства про мови і розширення застосування української мови в ЗМІ, сфері культури, освіти і науки.
"Громадяни України, незалежно від етнічного походження, переконань та займаної посади, повинні володіти українською мовою як мовою свого громадянства", - йдеться у затвердженій Ющенком концепції.
"Володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування, є неодмінною умовою набуття громадянства України", - наголошується в документі.
Також там нагадується, що володіння українською мовою посадовими і службовими особами органів держвлади та органів місцевого с ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 1
Автор: тораКомментариев: (1)Просмотров: 1137
Изучить полную версию новости
21.02.2010


Президент України Віктор Ющенко привітав громадян України з Міжнародним днем рідної мови.

“Цей день нагадує нам про невід’ємне право кожної людини говорити власною мовою. Мова – первинна ознака нації, головна скарбниця її культури й духовності, джерело й запорука її самобутності і неповторності в світі. Любити і шанувати рідну мову означає поважати себе, свій народ і державу”, - говориться у зверненні до співвітчизників з нагоди Міжнародного дня рідної мови.

Як підкреслив Ющенко, “українська мова століттями зазнавала переслідувань і заборон”. “Імперська політика лінгвоциду мала на меті остаточну асиміляцію нашої нації й зникнення України з карти світу. Наслідки дискримінації відчуваємо й сьогодні. Тому повноцінне відновлення прав української мови, розширення її функціонування у державних структурах, засобах масової інформації, освіті, науці й культурі є нашим обов`язком і завданням, якщо нам не байдужа подальша доля України”, - переконаний він.

При цьому глава держави зазна ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (1)Просмотров: 1102
Изучить полную версию новости
18.02.2010


Янукович – російський фашист?

Як з’ясувалося, понад 300 років тотальної насильницької фашистської русифікації України для Януковича - це більше благо, ніж 5 років українізації українців. І хоча юридичного поняття «русскоязычное население» немає, а це виключно термін для політичних спекуляцій російськостурбованих суб'єктів, які в переважній більшості є звичайними російськими нацистами, фашистами, проте для етнічного білоруса закінчити справу царів романових, ленінів-блантів, джугашвілів-сталіних та колабораціоністів типу Щербицького – є смислом його політики в якості Президента України. 

В інтерв'ю ведучому програми "Вести недели" Євгену Ревенку, показаному по телеканалу "Россия-24" в суботу Янукович заявив, що історія останніх п'яти років довела, що не можна проводити політику «насильственной украинизации».

"Ця 5-річна історія переконала український народ у тому, що не можна піти шляхом, сказав би, «насильственной ук ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: Osiris_UAКомментариев: (1)Просмотров: 1100
Изучить полную версию новости
14.02.2010


ЦВК підписала протокол про оголошення офіційних результатів виборів. Згідно з ними переміг Віктор Янукович.
Центральна виборча комісія офіційно оголосила лідера Партії регіонів Віктора Януковича переможцем виборів президента України.
Всі члени ЦВК підписали відповідний протокол. 5 членів ЦВК підписали протокол із "окремою думкою", в тому числі і заступники голови ЦВК Андрій Магера і Жанна Усенко-Чорна. Зокрема Усенко-Чорна спочатку відмовлялася встановлювати результати виборів по Львіській області.
За офіційними результатами ЦВК, лідер Партії регіонів Віктор Янукович набрав у другому турі президентських виборів 48,95% голосів виборців (12 млн 481 тис. 266 голосів), прем'єр-міністр Юлія Тимошенко - 45,47% (11 млн 593 тис. 357 голосів). Не підтримали жодного кандидата 4,36% виборців (1 млн 113 тис. 55 голос).
Раніше заступник голови ПР Борис Колесников заявив, що дата інавгурації нового президента стане відомою не пізніше, ніж увечірі 15 лютого. < ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (2)Просмотров: 1150
Изучить полную версию новости
14.02.2010


В Україні святкують День св. Валентина. Закохані обмінються подарунками, квітами, традиційними "валентинками" та поцілунками.

Київський зоопарк в День св. Валентина запрошує в гості всіх охочих. У зоопарк можна буде потрапити вдвох, придбавши один квиток.

А у Львові в цей день традиційно курсує трамвай закоханих.

Перший рейс трамваю - 14 лютого об 11:00. Трамвай прикрашатимуть яскраві кульки, з нього лунатиме романтична музика, а офіціанти роздаватимуть солодощі і наливатимуть шампанське.

В Ужгороді проходить конкурс на найоригінальнішу композицію з повітряних кульок "Серця Закоханих".

Студенти Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" 14 лютого відкриють фотовиставку "Об'єднуємо серця".

А у Рівному о 19.00 на майдані Незалежності відбудеться акція "Палаюче серце". Організатори закликають долучитися до ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 1
Автор: тораКомментариев: (1)Просмотров: 1438
Изучить полную версию новости
08.02.2010


Експерти сходяться на думці, що з новим президентом зовнішньополітичний курс України кардинально не зміниться.
Лідери держав, дипломати та експерти з міжнародних організацій відреагували на попередні результаті виборів президента в Україні.
Міжнародні експерти сходяться в думці, що Віктор Янукович зайнявши пост президента країни, не стане різко розгортати зовнішньополітичний курс Києва у бік Москви, повідомляє Українська служба Бі-бі-сі.
Президент Грузії Михайло Саакашвілі, які має хороші відносини з Юлією Тимошенко, в ефірі телепрограми Шустер-live заявив, що Тбілісі працюватиме з будь-яким всенародно обраним президентом України.
"Будь-яка сильна українська влада, яка робитиме Україну успішнішою, багатшою, сучаснішою - це дуже добре для Європи, дуже добре для самої України. І це просто чудово для Грузії і добре для всіх сусідів, включно з Росією. У України є всі шанси жити краще, ніж країни Балтії, Східної Європи, ніж Росія. Якщо політична влад ... Читати далі »

Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (1)Просмотров: 1167
Изучить полную версию новости
08.02.2010



Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: Osiris_UAКомментариев: (1)Просмотров: 1150
Изучить полную версию новости
07.02.2010


ЦВК опрацювала близько 2,07% бюлетенів. Наразі перемагає Віктор Янукович.
Центральна виборча комісія оприлюднила перші результати виборів президента. Наразі опрацьовано 2,07% протоколів дільничних виборчих комісій.

За даними ЦВК, Віктор Янукович набирає 51,36%, Юлія Тимошенко - 44,16%. Не підтримали жодного кандидата - 3,43%.
Нагадаємо, що за даними екзит-полів, проведених у другому турі виборів президента, перемагає Віктор Янукович.
Так, дані Національного екзит-полу (Фонд "Демініціативи", КМІС і Центр Разумкова) свідчать, що Віктор Янукович набрав 48,7%, Юлія Тимошенко - 45,5%. Не підтримали жодного кандидата - 5,5%.
Партія регіонів вже заявила, що Янукович переміг на виборах і стає четвертим президентом України.
Юлія Тимошенко наголосила, що екзит-поли показали несуттєву різницю в голосах між нею та Віктором Януковичем, і закликала однопартійців боротися за кожен голос заради перемоги.


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (0)Просмотров: 942
Изучить полную версию новости
07.02.2010


За даними екзит-полів, проведених українськими телеканалами,, Віктор Янукович посів у другому турі виборів перше місце, випередивши Юлію Тимошенко в середньому на 4%.

За даними екзит-полів, проведених трьома українськими телеканалами, перше місце в другому турі президентських виборів посів лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Так, згідно екзит-полу, проведеному телеканалом "Інтер", Янукович у першому турі виборів набрав 49,78% голосів, а прем'єр Юлія Тимошенко - 44,63%. Не підтримали жодного кандидата 5,59% виборців.

Згідно екзит-полу, проведеному телеканалом ІCTV, Янукович набрав 49,8%, Тимошенко - 45,2%, против сіх - 5% виборців.

Згідно результатам екзит-полу, проведеного програмою "Шустер Live" телеканалу "Україна", Янукович набрав 48,7% голосів, Тимошенко - 45,5%, проти всіх проголосували 5,7% виборців.
Екзит-пол не є офіційними результатами виборів, а опитуванням, пров ... Читати далі »


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: тораКомментариев: (1)Просмотров: 870
Изучить полную версию новости
07.02.2010


Неділя, 7 лютого 2010 року, медіа-хол інформаційного агентства ІнтерМедіаКонсалтинг, за адресою: вул. Богдана Хмельницького, 17/52-а, бізнес центр "Леонардо”

17:00 - прес-конференція Консорціуму "Національний екзит-пол'2010" з інформацією про перебіг опитування на дільницях;

19:55 - початок прес-конференції Консорціуму "Національний екзит-пол'2010";

20:01 - оприлюднення попередніх результатів "Національного екзит-полу'2010" другого туру виборів Президента України;

23:00 - прес-конференція Національного екзит-полу'2010 "Оприлюднення уточнених результатів голосування у другому турі виборів Президента";

Усі заходи транслюватимуться в режимі он-лайн на сайті: tv.imk.com.ua.


Количество голосовКоличество голосов: 0
Автор: Osiris_UAКомментариев: (1)Просмотров: 844
Изучить полную версию новости
« 1 2 ... 17 18 19 20 21 22 23 »

Меню сайту

Форма входу

Пошук по сайту:

Календар

«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Наше опитування

Чого, на Вашу думку, повинно бути більше на нашому сайті?

Block title

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0