Українці, єднаймося!!!

П`ятниця, 19.04.2024, 15:35

| RSS | Головна |

Головна » 2010 » Лютий » 14 » В Україні святкують День закоханих
11:22
В Україні святкують День закоханих
В Україні святкують День св. Валентина. Закохані обмінються подарунками, квітами, традиційними "валентинками" та поцілунками.

Київський зоопарк в День св. Валентина запрошує в гості всіх охочих. У зоопарк можна буде потрапити вдвох, придбавши один квиток.

А у Львові в цей день традиційно курсує трамвай закоханих.

Перший рейс трамваю - 14 лютого об 11:00. Трамвай прикрашатимуть яскраві кульки, з нього лунатиме романтична музика, а офіціанти роздаватимуть солодощі і наливатимуть шампанське.

В Ужгороді проходить конкурс на найоригінальнішу композицію з повітряних кульок "Серця Закоханих".

Студенти Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" 14 лютого відкриють фотовиставку "Об'єднуємо серця".

А у Рівному о 19.00 на майдані Незалежності відбудеться акція "Палаюче серце". Організатори закликають долучитися до цікавого дійства і влаштувати феєричне свято для Вашої половинки. Приходьте на майдан, прихопивши зі собою свічки.

І трохи історії: єпископ Валентин Інтерамський, який жив у римському місті Терні в III столітті, є покровителем всіх закоханих.

Легенда пов'язує ім'я св. Валентина з численними добрими справами, які він зробив для закоханих. Наприклад, згідно з переказами, він таємно вінчав закоханих легіонерів, яким імператор Клавдій забороняв одружуватися, мирив посварених, дарував квіти молодим парам і навіть писав за неписьменних легіонерів листи їхнім дівчатам. Все це, зрештою, стало відомо, Валентина взяли під варту, а незабаром імператор підписав указ про його страту.

Останні дні життя святого теж овіяні романтизмом. Як розповідає легенда, в єпископа Валентина закохалася дочка тюремника, яку він вилікував від сліпоти. Як священнослужитель, що дав обітницю безшлюбності, він не міг відповісти на почуття дівчини, але в ніч перед стратою надіслав їй прощальну записку, яку, мабуть, і можна вважати найпершою "валентинкою".

Багато істориків, втім, стверджують, що коріння цього свята суто язичницькі і беруть свій початок у передвесняних обрядах, пов'язаних з пробудженням природи і кохання.

З XIV століття в англійській і французькій літературі фіксується традиція святкувати День св. Валентина як День закоханих. Однак особливої популярності свято набуло в Європі на початку XIX століття.

У наші дні нерідко дорікають, що День св. Валентина набув рис суто комерційного культу і не нагадує людям, в першу чергу молоді, про християнський ідеал відносин між чоловіком і жінкою. У зв'язку з цим нерідко лунають заклики відмовитися від святкування Дня закоханих.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 1437 | Додав: тора | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 1
1 Rooh  
0
I can't hear anything over the sound of how aewosme this article is.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Пошук по сайту:

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Наше опитування

Чого, на Вашу думку, повинно бути більше на нашому сайті?

Block title

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0