Українці, єднаймося!!!

Вівторок, 23.04.2024, 19:29

| RSS | Головна |

Головна » 2010 » Лютий » 8 » Світ відреагував на попередні результати виборів в Україні
17:35
Світ відреагував на попередні результати виборів в Україні
Експерти сходяться на думці, що з новим президентом зовнішньополітичний курс України кардинально не зміниться.
Лідери держав, дипломати та експерти з міжнародних організацій відреагували на попередні результаті виборів президента в Україні.
Міжнародні експерти сходяться в думці, що Віктор Янукович зайнявши пост президента країни, не стане різко розгортати зовнішньополітичний курс Києва у бік Москви, повідомляє Українська служба Бі-бі-сі.
Президент Грузії Михайло Саакашвілі, які має хороші відносини з Юлією Тимошенко, в ефірі телепрограми Шустер-live заявив, що Тбілісі працюватиме з будь-яким всенародно обраним президентом України.
"Будь-яка сильна українська влада, яка робитиме Україну успішнішою, багатшою, сучаснішою - це дуже добре для Європи, дуже добре для самої України. І це просто чудово для Грузії і добре для всіх сусідів, включно з Росією. У України є всі шанси жити краще, ніж країни Балтії, Східної Європи, ніж Росія. Якщо політична влада зможе об'єднатися навколо реформ, то хто б не був у владі, які б політичні розбіжності не існували, повинне бути економічне зростання. Україна повинна стати магнітом, дуже могутньою європейською державою", - сказав Саакашвілі.
У свою чергу російський посол в Україні Михайло Зурабов, який ще не вручив вірчі грамоти президентові, заявив що поки вітати Віктора Януковича не збирається.
Адріан Каратницький з Атлантичної ради США вважає, що через невеликий відрив Януковича від Тимошенко, лідер Партії регіонів буде вимушений дотримуватися політики багатовекторності. При цьому він відзначив, що не бачить тенденції до різкого повороту Києва у бік Кремля.
"Я не бачу цих тенденцій ні у вірогідних кадрових призначеннях, говорять, що може залишитися Петро Порошенко як міністр закордонних справ, або повернеться Костянтин Грищенко, а це люди з помірними поглядами як відносно майбутнього в Європі, так і у відносинах з Росією", - сказав Каратницький. Він також відзначив, що судячи по розмовах з оточенням Януковича, "лідер ПР після своїх декількох невдач в якійсь мірі відчув певну неповагу до себе з боку російських лідерів, і це утворило психологічну відстань".
"Це, а також глобальні процеси впливають на те, що зовнішня політика буде урівноваженою. Я не вважаю, що можна оцінювати Януковича як проросійського кандидата або проросійського політика. Він за п'ять років змінився і обставини змінилися. Я не думаю, що дійде до визнання Абхазії або Південної Осетії", - сказав Каратницький.
Колишній доповідач по Україні в Раді Європи Хана Северінсен припустила, що Янукович не переміг би, якби не було політичного конфлікту між Ющенком і Тимошенко. При цьому вона виразила упевненість в тому, що Янукович не поведе Україну до Росії.
"Я думаю, що Європейський Союз повинен спробувати співробітничати і наблизити Україну до Заходу. Я переконана, що більшість українців хочуть саме до ЄС. На цих виборах було багато оранжевих кандидатів, які сварилися між собою. Особливо Ющенко весь час воював з Тимошенко. Але я переконана, що більшість українців все одно хочуть бути із Заходом".
Нагадаємо, за результатами підрахунку 96,45% електронних протоколів дільничних виборчих комісій перше місце на виборах посідає лідер Партії регіонів Віктор Янукович із 48,34% голосів виборців.
Прем'єр Юлія Тимошенко друга із 46,05% голосів. Не підтримали жодного кандидата 4,41% виборців. Відрив між кандидатами становить 2,29% голосів.
Переглядів: 1167 | Додав: тора | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Patty  
0
Haha. I woke up down today. You've cheeerd me up!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Пошук по сайту:

Календар

«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Наше опитування

Оцініть наш сайт:

Block title

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0