Українці, єднаймося!!!

Вівторок, 19.03.2024, 10:22

| RSS | Головна |

Головна » 2011 » Березень » 3 » Мер Львова назвав намір партії "Русское единство" провокацією. У свою чергу російські націоналісти звинувачують владу Львова в намірі заборо
00:39
Мер Львова назвав намір партії "Русское единство" провокацією. У свою чергу російські націоналісти звинувачують владу Львова в намірі заборо
Більше тисячі активістів партії "Руское единство" мають намір 9 травня пройти урочистою ходою головним вулицями Львова до Пагорба слави, щоб покласти там квіти.

Координатор акції, голова Сімферопольської міської організації партії "Русское единство" Сергій Юхін зазначив, що ветеранські організації Львова і російська громада цього західноукраїнського міста з натхненням зустріли ініціативу.

"Навіть у разі відмови Львівської мерії у проведенні урочистостей, ми все одно поїдемо вітати наших львівських ветеранів, яких місцева влада хоче позбавити, мабуть, найголовнішого для них свята, цинічно забувши про те, кому вони зобов'язані життям. Ніхто не може заборонити нам відзначати День перемоги. Ми не дамо в образу ветеранів і всіх російських людей. Ми не боїмося провокацій, ми їдемо до Львова відновлювати історичну справедливість, їдемо, щоб привітати живих і схилити голови перед могилами тих, хто пролив за нас кров", - зазначив Юхін.

Такі плани російські націоналісти аргументували тим, що влада Львова нібито має намір заборонити святкування у місті Дня перемоги.

У свою чергу, мер Львова Андрій Садовий назвав намір партії "Русское единство" провокацією. "Все, що робиться у межах закону – підтримується міською радою. Адже Львів завжди дотримувався християнських традицій вшанування полеглих. Тими, хто хоче провокувати сутички, мають зайнятися правоохоронні органи. Львів з повагою ставиться до всіх жертв Другої світової війни, і нікому не прийде в голову забороняти вшанування пам’яті загиблих", - зазначив мер.

"Однак всім треба пам’ятати, що під час цієї жахливої війни сотні тисяч мешканців Західної України загинули і від рук Червоної армії та радянських спецслужб. Тому у львів’ян гучні святкування цих подій під червоними прапорами та проросійськими гаслами викликають неоднозначні почуття. І з цим треба рахуватись", - попередив Садовий.

Нагадаємо, влітку 2010 року депутати Львівської міськради затвердити рішення про використання Державного прапору України у місті, яке, передбачає вивішування на День перемоги Державного прапора з траурною стрічкою. Пізніше це рішення міськради було скасоване прокуратурою.

Матеріали з сайту ТСН
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 979 | Додав: Osiris_UA | Теги: українофоби, шовіністи в Україні, русское единство, Антиросіська влада | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Меню сайту

Форма входу

Пошук по сайту:

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наше опитування

Чого, на Вашу думку, повинно бути більше на нашому сайті?

Block title

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0