Українці, єднаймося!!!

Четвер, 17.08.2017, 07:51

| RSS | Головна | Каталог файлів

Головна » Файли » Музика » Українські виконавці

Фліт
04.02.2010, 19:51

Фліт

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Фліт
Flit-logo.png
FLIT danieluk 2005.jpg
Фліт на концерті в Варшаві з Володимиром Новіковим на фото
Рокиз 2001
ЗвідкиІвано-Франківськ
КраїнаУкраїна Україна
Мова(и)українська
Жанр(и)Фолк панк-рок
Лейбл(и)UKRmusic
СкладНовіков Володимир
Марків Андрій
Озарко Ігор
Копієвський Михайло
Колишні учасникиЧорний Юрій
Бєляков Віталій

Фліт — український музичний гурт з Івано-Франківська, створений в 2001 році, основним напрямом в стилі є панк-рок. Але сам гурт називає свій музичний напрям «інтелігент-панк-роком».

Зміст

 Історія

Початки/Світ такий... (2001-2004)

Обкладинка альбому «Світ такий...» з зображеним на ній їжачком

Історія гурту бере свій початок в 2001 році, коли п’ятеро молодих людей об’єднались під однією короткою, але влучною назвою –«Фліт». Це були: Новіков Володимир - вокал, Бєляков Віталій - бек-вокал, Марків Андрій - гітара, Копієвський Михайло - бас-гітара, Чорний Юра - ударні.

За словами гурту назва гурту взята з словника англійської мови, на якій має багато значень: «перелітати», «пурхати», «братися то за одне, то за інше», і символізує «викореніння з теперішньої шоу-бізнесової естради неякісну музику, беземоційну, яка взагалі не несе в собі нічого».

Але не пройшло і двох років від створення групи, як її торкнулись перші творчі розбіжності між учасниками колективу, внаслідок яких групу покидає барабанщик Юра Чорний. В 2003 році вакантне місце займає Ігор Озарко.

В грудні 2003 група випустила свій дебютний альбом «Світ такий...», який тиражувала компанія «Grolis Records» (м. Тернопіль).

На початку 2004 року, гурт покинув бек-вокаліст – Бєляков Віталій. Група продовжила свою діяльність вчотирьох.

В жовтні 2004 року, компанія «UKRmusic» (м. Київ), перевидала альбом «Світ такий...»

Пісня «Їжачок» з цього альбому стала однією з найвідоміших композицій гурту. Після успіху пісні група внесла в свою емблему профіль їжачка.

Zаникай (2005-2007)

Обкладинка альбому «Zаникай»

В 2005 році група проводить активну концертну діяльність як і в Україні, так і за кордоном.

Восени 2006 року «Фліти» починають записувати другий альбом в івано-франківській студії «Positive records». 2 квітня 2006 в Києві відбулась презентація альбому, що отримав назву «Zаникай». За словами гурту тематика цього альбому відрізняється від попереднього «...чуттєві тексти, романтична піднесеність, свобода вибору, музичні роздуми про кохання, буття та моральні цінності людства. Одним словом - «Фліт», якого досі Ви не знали.»[3] До того ж на обкладинці платівки з'явилась нова емблема гурту — якщо раніше він містив одного їжачка, то тепер їх там два.

16 червня 2007 року відбувя перший великий сольний концерт гурту. Під час його проведення здійснювалась відеозйомка. А вже у вересні в світ вийшов перший DVD групи «Концерт в Івано-Франківську», в якому окрім самого концерту є збірка кліпів групи, ексклюзивні фото та інтерв’ю з учасниками колективу.

Однозначно! (2008-2009)

Обкладинка альбому «Однозначно!» з новою символікою гурту

З 27 березня по 20 квітня 2008 року група здійснювала Всеукраїнський тур, який охопив 16 міст. Під час туру можна було купити сингл «Лаю себе», до якого увійшли три нові пісні і п'ять реміксів старих.

З пісень третього альбому гурту офіційно презентовані в радіо- і телепросторі дві пісні - 23 квітня 2008 в українському радіопросторі відбулася презентація пісні «Лаю себе», а 22 червня на телеканалі «Enter Music» «Фліт» презентує кліп на цю пісню, а 30 жовтня - на пісню «Як довго я шукав», режисером обох став Тарас Химич. Деякі інші пісні, що мають увійти до нового альбому виконувались на концертних виступах.

В листопаді 2008 року музиканти розпочали роботу над записом нового альбому.

Гурт брав участь у проекті «Фольк-music» на Першому національному. Цей проект — пошук та відродження українських народних пісень, їх популяризація серед населення, особливо молоді. «Фліт» в рамках програми виконав народну пісню «Ой, п'є чумак, п'є» у власній інтерпретації, яка за підсумками глядацького голосування стала «піснею тижня».

31 січня гурт презентував пісню «Однозначно!», яка була написана ще восени, але поки були завершені всі студійні експерименти з нею, минуло два місяці. Пісня стала одним з синглів з майбутнього альбому групи.

З 2 по 26 квітня 2009 року гурт провів клубний тур в підтримку нового альбому «Однозначно», який охопив 12 міст України.

Офіційний випуск альбому відбувся 23 квітня. У трек-лист увійшло 12 пісень, включно з уже представленими піснями «Лаю себе», «Як довго я шукав», «Однозначно» та переспівом народної пісні «Ой, п'є чумак, п'є» у рамках програми «Фольк-music».

На відміну від попередніх альбомів, цей альбом гурт записував не в Івано-Франківську, а в Києві. Ось, що каже Михайло Копієвський стосовно цього:

«Ми повністю задоволені якістю запису наших попередніх робіт. Але коли нам запропонували записати пісню «Лаю Себе» на студії ФДР, і ми спробували, то відразу зрозуміли, що наступний альбом будемо записувати саме тут. Якість запису і звучання альбому нас влаштовує, хоча досконалості межі немає.»

Основною перевагою альбому «Однозначно!» перед попередніми музиканти вважають його цілісне наповнення і змістовність. За словами вокаліста групи Володимира Новікова:

«Тут ми досягли цього в повній мірі. Навіть незважаючи на те, що пісні різні за темпераментом - альбом слухається як єдине ціле, а не як добірка пісень, висмикнутих з різних настроїв і студій.»

Склад гурту

 Сучасний склад

  • Новіков Володимир — вокал, гітара (2001- )
  • Марків Андрій — гітара, бек-вокал (2001- )
  • Озарко Ігор — ударні (2003- )
  • Копієвський Михайло — бас-гітара, бек-вокал (2001- )

Колишні учасники

  • Чорний Юрій — ударні (2001-2003)
  • Бєляков Віталій — бек-вокал (2001-2004)

Дискографія

Студійні альбоми

  • 2004 «Світ такий...»
  • 2006 «Zаникай»
  • 2009 «Однозначно!»

Відеографія

  • 2004 «Їжачок»
  • 2005 «Згаяний час»
  • 2005 «Вийди, моя люба»
  • 2006 «Таблетка»
  • 2007 «Критик»
  • 2007 «Моя планета»
  • 2007 «Колискова»
  • 2008 «Лаю себе»
  • 2008 «Як довго я шукав»
  • 2009 «Однозначно!»

Переглянути відео можна тут: Відеографія Фліт

Скачати відео можна тут: Відеографія Фліт

 Інтернет-посилання

Категорія: Українські виконавці | Додав: Jack | Теги: флит, flit, Фліт
Переглядів: 1731 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 5.0/2

Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу

Українські виконавці [6]
В цьому розділі розміщені пісні сучасних українських виконавців
Народні пісні [4]
Українські народні пісні

Пошук по сайту:

Наше опитування

Чого, на Вашу думку, повинно бути більше на нашому сайті?

Block title

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Реклама